Najmanje 25 osoba je poginulo, a 50 je ozlijeđeno u stravičnoj željezničkoj nesreći u Kairu u srijedu.

Galerija


Prema prvim podacima, vlak je u područje glavnog kolodvora u Kairu uletio prevelikom brzinom. Zbog prebrze vožnje, lokomotiva je razbila barijeru na kolosijeku.

Vezani članci U Splitu gorjeli kontejneri i automobili, Ilustracija U Splitu izgorjela tri kontejnera, požar zahvatio tri automobila bolnica u Indiji Užas u zapadnoj Indiji: Deset novorođenčadi poginulo u požaru u bolnici

Eksplodirao je spremnik goriva u lokomotivi što je izazvalo veliki požar na željezničkoj stanici. Egipatski premijer Mostafa Madbouli posjetio je mjesto nesreće i izjavio kako se boji da bi broj žrtava mogao još narasti nakon požara.

Uzrok nesreće još uvijek je nepoznat, a Madbouli je zaprijetio kaznom svakome za koga se utvrdi da je nemarom prouzročio ovu veliku tragediju. "Utvrdit ćemo tko je odgovoran za nesreću i oni će odgovarati", kazao je.

Lokalni mediji prenose kako je strojovođa prije sudara uzviknuo da su otkazale kočnice. Hisham Arafat, egipatski ministar prometa, podnio je ostavku nakon nesreće. Otvorena je istraga nesreće, a policija istražuje nadzorne kamere kako bi utvrdila okolnosti incidenta, piše China Daily.

Egipat ima jednu od najstarijih i najvećih željezničkih mreža, a nesreće i slični incidenti su uobičajena pojava u toj zemlji. Cijeli sustav željeznice ima slabe sigurnosne rezultate, uglavnom zbog loše održavane opreme i lošeg upravljanja vlakovima.