Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada Britanka pokušala se iz svojeg drogama ovisničkog duga izvući nagodbom s dilerom.


U zamjenu za oprost od 3000 funti duga, trebala je muškarcu koji se zamjerio dileru, podmetnuti kako ju je silovao. 21-godišnja Samantha Merry pristala je na pogodbu i žrtvi je namjestila na taj način da ga je optužila kako ju je brutalno silovao pred skupinom ljudi.

Vezani članci Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!" Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga Nakon velike zapljene kokaina u Dubrovniku: ''Zločinačke organizacije traže druge ulazne luke prema tržištu Europe"

>> Britanci vodeći po potrošnji kokaina

Taj navodni događaj zbio se još 3. ožujka, a policija je njezinog 'silovatelja' uhitila pred ženom i djecom u 4 sata ujutro u njegovom domu. Držali su ga 23 sata u stanici te pod paskom punih 15 tjedana, dok je trajala istraga, a prijetila mu je i poveća zatvorska kazna, piše Daily Mail.

Istinu pokazala snimka nadzorne kamere

Tek snimka nadzorne kamere, s mjesta događaja, otkrila je pravu istinu i činjenicu kako je Merry, inače iz mjesta Great Baddow, lagala i lažno optužila svoju žrtvu za silovanje.

Uhićena je 14. lipnja te je policiji i sudu priznala kako je lagala i zbog čega je to učinila. Sud ju je proglasio krivom i dobila je 18 mjeseci zatvora. 'Kao rezultat vašeg laganja, život vaše žrtve postao je noćna mora. Ostao je pod sumnjom, a prijetio mu je i zakonski progon te poveća zatvorska kazna', rekao joj je sudac Anthony Goldstaub.

Zla obmana

Policija je na slučaj potrošila tisuće funti, 235 sati rada te 3700 funti na forenzičke testove. Odvjetnik Merry pokušao je apelirati kod suca, istaknuvši kako njegova štićenica nikad prije nije kažnjavana, no sudac je odbio uzeti to kao olakotnu okolnost. 'Njezin postupak bio je pažljivo i zlo isplanirana obmana', naglasio je sudac.

Daily Mail je otkrio i kako Merry ima MySpace profil, u kojem je navela kako je htjela postati model prije nego li je upoznala svojeg dečka. Tko zna, možda joj mogu naći kakav angažman u zatvoru.