Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nadbiskupija Los Angeles prodaje sjedište radi isplate odšteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rimokatolička nadbiskupija Los Angelesa prodat će svoje upravno sjedište i desetke drugih zgrada kako bi namirila sredstva za isplatu odšteta u sudskim nagodbama po tužbama za seksualno zlostavljanje od strane svećenika, piše u srijedu Los Angeles Times.

Kardinal Roger Mahoney priopćio je da će upravno sjedište nadbiskupije, zgrada od 12 katova u Los Angelesu, biti prodana kako bi se isplatile odštete po nagodbama, a u tu svrhu prodat će se još 50-ak drugih manje važnih objekata iz crkvene imovine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doznajte jeste li među sretnim dobitnicima Podijelili smo majice i ulaznice za 'Invaziju svijeta: Bitka Los Angeles' Slika nije dostupna Pomahnitali suprug Vozio je na haubi 60 km brzinom od 160 na sat!

"Mada smo uvijek bili na stajalištu da osiguravajuće kompanije moraju snositi odgovornost za financiranje glavnine budućih sudskih nagodbi, nadbiskupija mora biti spremna isplatiti svoj dio", kazao je Mahoney u utorak u priopćenju.

Nadbiskupija je u 2006. godini riješila 46 građanskih tužbi,
isplativši oko 40 milijuna dolara odšteta od ukupno 60 milijuna, dok su ostalo pokrile osiguravajuće kuće.

Uglavnom se radilo o slučajevima iz dva razdoblja koja uopće nisu bila pokrivena osiguranjem protiv tužbi za seksualno zlostavljanje, ili su to bila djelomično - prije 1950. i nakon 1987. godine.

Nadbiskupija Los Angelesa još uvijek ima više od 500 tužbi, koje su godinama u postupku, a stručnjaci ocijenjuju kako bi njihovo rješavanje moglo koštati više od milijardu dolara.

Nadbiskupija Los Angelesa ima 4.3 milijuna vjernika u gotovo 300 župa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene