Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nacrt palestinske države mogao bi se definirati do kraja godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak i ako izraelski i palestinski čelnici ne postignu mirovni sporazum, do kraja 2008. godine mogao bi biti postignut "dogovor o tome kako će buduća palestinska država izgledati", rekao je američki predsjednik George W. Bush.

"Optimističan sam da bismo mogli imati definirane glavne crte palestinske države", rekao je Bush u razgovoru za Channel 2 News. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Palestinski dužnosnik najavio proglašenje neovisnosti po uzoru na Kosovo Slika nije dostupna 'Sporazum o palestinskoj državi do siječnja iduće godine'

"Optimističan sam jer vjerujem da izraelski premijer Ehud Olmert i palestinski predsjednik Mahmud Abas žele postići taj cilj", rekao je Bush.

Olmert i Abas su se na mirovnoj konferenciji u Annapolisu u studenome obvezali da će do kraja 2008. pokušati postići mirovni sporazum, ali pregovarački timovi koji su se otad sastajali zasad nisu uspjeli postići nikakav napredak.

Bush je naglasio da bi Olmert i Abas trebali napraviti dodatni napor kako bi se sporazum postigao tijekom njegovog predsjedničkog mandata.

"Olmert i Abas me poznaju, ja poznajem njih ... stoga, oni bi trebali napraviti dodatni napor za postizanje sporazuma dok sam ja predsjednik. Možda sljedeći predsjednik neće biti za rješenje s dvije države, možda će sljedećem predsjedniku trebati neko vrijeme da se pokrene", rekao je Bush.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene