Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ophodnja Nacionalne garde Venezuele jučer je nakratko ušla na kolumbijski teritorij na graničnom prijelazu Paraguachon, na poluotoku La Guajira, na sjeveru zemlje, prema snimkama koje su objavile kolumbijske televizije.


"Nacionalna garda ušla je na kolumbijski teritorij, prešla je granicu i čini se da je bilo pucnjave s jedne i s druge strane", rekao je Antonio Hernandez, dužnosnik vlade u okrugu La Guajira.

Vezani članci Na venezuansko-kolumbijskoj granici (Screenshot: Reuters) Zakrčeni prijelazi: Tisuće ljudi s koferima iz zemlje bogate naftom bježe od gladi Slika nije dostupna Putovanje 'leti ili umri': Ptičica od 12 grama drži nevjerojatan rekord

Hernandez je pozvao stanovnike tog pograničnog područja da ne gube razbor, u trenutku dok su neki bacali kamenje na venezuelsku ophodnju.

"Zahtijevam mir, ne smijemo nasjesti na provokacije", upozorio je.

Izgred se dogodio dok su čelnici Skupine iz Rija koja okuplja 20 zemalja Latinske Amerike i Kariba, sudjelovali na susretu na vrhu koji bi trebao smiriti krizu između Bogote s jedne te Quita i Caracasa s druge strane.

Kriza je izbila nakon upada kolumbijske vojske u logor Kolumbijskih oružanih revolucionarnih snaga (FARC) na ekvadorskom teritoriju.