Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

Pao helikopter na Tajvanu: Poginuli načelnik glavnog stožera vojske i sedmorica časnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Helikopter sa 13 putnika srušio se u četvrtak u gorju blizu Taipeija. Među njima su bili načelnik glavnog stožera oružanih snaga i sedmorica časnika.

Načelnik glavnog stožera tajvanskih oružanih snaga i sedmorica časnika poginuli su u četvrtak u padu helikoptera, priopćilo je ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Potres urušio brdo na Tajvanu na Tajvanu VIDEO Zastrašujuća snimka s mora: Pogledajte kako je razoran potres urušio dio otoka Snimke potresa na autocesti užas na Tajvanu VIDEO Jezivi prizori potresa na autocesti: Vozila su doslovce poskakivala

General Shen Yi-ming, načelnik glavnog stožera oružanih snaga, bio je među osmoricom visokih časnika tajvanske vojske - među kojima su bila trojica generala - koji su poginuli u toj nesreći.

Njihov helikopter Black Hawk srušio se u gorju blizu Taipeija. U njemu je bilo trinaest ljudi.

U trenutku nesreće 62-godišnji general i ostali putnici u helikopteru išli su u posjet vojnicima stacioniranim u bazi u okrugu Yilanu, na sjeveroistoku otoka, u okviru redovite zadaće.

"Petorica su preživjela, a osmorica njihovih kolega su poginula. Teško nam je, izražavamo sućut njihovim obiteljima", rekao je novinarima zapovjednik tajvanskih zračnih snaga Hsiung Hou-chi.

Ured tajvanske predsjednice Tsai Ing-wen objavio je da je ona u sljedeća tri dana otkazala sva događanja u vezi s predsjedničkom kampanjom. Izbori se trebaju održati 11. siječnja.

"Kao vrhovna zapovjednica oružanih snaga, predsjednica Tsai i njezin ured usredotočit će se na akciju spašavanja i pokušati utvrditi uzroke nesreće", navodi se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene