Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste napetost zbog Tibeta

Na zapadu Kine spalio se deseti tibetanski svećenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još se jedan tibetanski budistički polio benzinom i zapalio na krajnjem zapadu Kine, što je deseti takav slučaj u ovoj godini, izvijestila je udruga za obranu ljudskih prava Free Tibet.

U priopćenju grupe stoji kako se samospaljivanje dogodilo pred samostanom u Ganziju, u pokrajini Sečuan, oko 150 km južno od prefekture Abe, mjesta na kojemu se od ožujka spalilo devet tibetanskih budističkih svećenika u znak prosvjeda protiv vjerskih kontrola koje nameće kineska vlada.

U priopćenju udruga Free Tibet stoji kako još nema informacija o imenu svećenika niti podataka o tomu je li preživio incident.

Vladini dužnosnici, policija i zaposlenici nekoliko hotela u Ganziju za Reuters su izjavili kako nisu znali da se incident dogodio. Slučajevi samospaljivanja događaju se u vrijeme pojačanih napetosti između Dalaj lame i kineskih vlasti oko načina izbora njegova nasljednika. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali" Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene