Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatični video

'Ne pucajte! Ništa nije učinio': Objavljena snimka ubojstva u Charlotteu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizija NBC objavila je u petak dramatičnu amatersku videosnimku na kojoj se vidi trenutak kada je američka policija hitcima ustrijelila crnca, što je potaknulo tri noći napetih prosvjeda u gradu Charlotteu.

Objava tog ekskluzivnog dokumenta događa se u času kada policija u Charlotteu, na jugoistoku Sjedinjenih Država, ne želi pak objaviti drugu videosnimku na kojoj se vidi kako su policajci postupali sa žrtvom Keithom Lamontom Scottom.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Scott je, navodi policija, teško ranjen iz vatrenog oružja dok je odbijao baciti svoj pištolj. Članovi njegove obitelji tvrde pak da je u ruci imao samo knjigu i da je mirno čekao sina na autobusnoj stanici.

Snimku koju je objavio NBC načinila je žena ubijenoga, Rakeyia Scott. Snimajući svojim pametnim telefonom ona se približila mjestu na kojemu je nekoliko policajaca u neprobojnim prslucima držalo upereno oružje u njezina supruga.

"Ne pucajte! Ne pucajte! Nije naoružan! Ništa nije učinio!", preklinjala je supruga koja je bila desetak metara udaljena od mjesta događaja.

"Baci oružje! Baci oružje!", naređuje policajac, ali se ne vidi gdje je točno Keith Lamont Scott.

"On nema oružje! Ima problem s mozgom. Ništa vam neće, upravo je uzeo lijek!", upozorava Rakeyia Scott.

Žena zatim dovikuje svom mužu: "Keith, ne daj da razbiju prozor, izađi iz auta! Keith, ne čini to! Izađi iz auta! Ne čini to! Keith!"

U tom se trenutku čuje nekoliko detonacija i prestrašena žena počinje vikati: "Pucali ste u njega? Pucali ste ? Bolje za vas da nije mrtav!"

Rakeyia Scott nastavlja snimati dok njezin suprug leži potrbuške na cesti okružen četvoricom policajaca.

"Ovi su policajci pucali u mog muža, bolje im je da je živ jer im ništa nije učinio", rekla je na kraju snimke koju možete pogledati OVDJE. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene