Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na brodu i dvoje djece

Misterij na oceanu: Ribar pronašao čamac sa 20 mrtvih ljudi. Ne znaju im ni identitet, ni uzrok smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti Otoka Turks i Caicos istražuju slučaj broda nasukanog milju oko Velikog Turka. Na njemu je bilo 20 mrtvih ljudi, uključujući dvoje djece.

Još nije jasno što se dogodilo. Identiteti i podrijetlo još ljudi na čamcu istražuju se. Lokalni ribar uočio je brod u četvrtak ujutro koji je alarmirao službe.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Takara Bain, glasnogovornica policije priopćila je kako je nasilna smrt isključena i da razmatraju druge mogućnosti, bez navođenja detalja, prenosi The Guardian.

Trevor Botting, policijski zapovjednik kaže kako se čini da je brod vjerojatno doplovio izvan područja Kariba te da Otoci Turks i Caicos nisu bili njihovo odredište. I on je potvrdio kako se još istražuje uzrok njihove smrti.

"Trebat će nam neko vrijeme prije nego ovo završimo. Bez obzira na okolnosti, ovo je tragična situacija. Mnogi su izgubili živote. Naše misli i molitve su obiteljima koje su izgubile svoj voljene. Učinit ćemo sve da ih identificiramo", rekao je.

Otoci Turks i Caicos česta su destinacija za Haićane koji bježe od siromaštva, a njihov teritorij često koriste i krijumčari ljudima. 

Proteklih nekoliko mjeseci, Haiti tresu politički nemiri i porast nasilja bandi što je prisilio tisuće ljde da napuste domove.

U petak je policija na Turks i Caicos prerasla brod sa 43 Haićana. Među njima je bilo i jedno dijete.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene