Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trudna malezijska streljačica, Nur Suryani Mohamed Taibi, stigla je u London i natjecat će se na Olimpijskim igrama sljedeći tjedan, mjesec dana prije nego bi trebala roditi.


Ova 29-godišnjakinja kvalificirala se za Olimpijske igre u siječnju, nekoliko dana nakon što je saznala da je trudna. U to vrijeme nadala se da će se zdravstveno osjećati dovoljno dobro da nastupi na Igrama, što se i ostvarilo, piše Sports Yahoo.

Vezani članci Slika nije dostupna Odbili nastup na zatvaranju Olimpijskih igara! Slika nije dostupna BLOG Već smo osvojili jedno zlato na OI u Riju 2016.!

Dobila je liječničku potvrdu da ne postoje medicinski razlozi zbog kojih se ne bi trebala natjecati. Jedino su joj liječnici savjetovali da ne putuje avionom kada uđe u 35. tjedan trudnoće, te će se stoga Taibi odmah nakon sudjelovanja na natjecanju vratiti u Maleziju.

>> I nju bi rado vidjeli na Olimpijskim igrama

U sportu za koji je potrebna preciznost, smirenost i koncentracija, mnogi se pitaju kako će Taibi to ostvariti dok se u njoj pomiče dijete. 'Razgovarat ću s bebom prije natjecanja. Reći ću: ne udaraj, ostani mirno jedan sat i 15 minuta, molim te', rekla je Taibi u travnju.

'Mnogi su ljudi rekli da sam luda i sebična jer smatraju da ugrožavam zdravlje svog djeteta. Suprug mi je rekao da ugrabim ovu rijetku priliku koja možda neće nikada više doći. Ja sam također majka i tvrdoglava osoba', dodala je Taibi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.