Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JOŠ SU IMALA TENISICE

Da ti se sledi krv u žilama: U zadnjih 10 godina na ovu je obalu isplivalo 13 ljudskih stopala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 2007. godine do danas na obalama Britanske Kolumbije pronađeno je ukupno 13 stopala, a na svakome je još bila tenisica. Odmah su počele špekulacije o tome što se to događa.

Kanadski dužnosnici pokrenuli su istragu nakon što se ovog mjeseca na obalama Britanske Kolumbije, pokrajine u Kanadi, pojavilo ljudsko stopalo s tenisicom. Da sve bude još jezovitije, to je već 13. stopalo koje je osvanulo na obali ove kanadske pokrajine u zadnjih deset godina.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Posljednje pronađeno stopalo bilo je u ovoj tenisici (Foto: B. C. Coroners Service) Užas u Kanadi Svako malo na obali nađu ljudsko stopalo. Jezivo, ali zašto nikog ne zabrinjava?

Stopalo je pronašao Mike Johns dok je uz obalu šetao psa. Nakon što je pas počeo njuškati na jednom mjestu, Johns se približio i vidio da je riječ o ljudskim kostima potkoljenice sa stopalom u crnoj tenisici. "Na prvi pogled, stopalo je izgledalo netaknuto. Gležanj i kosti potkoljenice još su bili spojeni", kazao je on, prenosi Guardian.

Od 2007. godine do danas na obalama Britanske Kolumbije pronađeno je ukupno 13 stopala, a na svakome je još bila tenisica. Odmah su počele špekulacije o tome što se to događa. Neki su ustvrdili da je riječ žrtvama velikih prirodnih katastrofa, primjerice tsunamija, a drugi su mišljenja da su u pitanju nesreće na moru. Treći pak smatraju da su to ostaci žrtava mafijaša ili serijskih ubojica.

Neka od nađenih stopala su identificirana i utvrđeno je da pripadaju muškarcima koji su prethodno prijavljeni kao nestale osobe. Ona koja još nisu identificirana također su muška. Nakon pregleda patolozi su utvrdili kako je riječ o osobama koje su si oduzele život ili su nastradale u moru, a njihove noge su se prirodno odvojile od ostatka tijela u procesu raspadanja. No, stopala su ostala cijela zahvaljući tenisicama, a budući da su one lagane, ostaci su plutali na površini mora, koje ih je potom izbacilo na obalu.

Kanadska policija sada pokušava utvrditi čije je 13. stopalo i na koji način je ta osoba umrla. Andy Watson iz ureda mrtvozornika Britanske Kolumbije kazao je kako zasad nema objašnjenja zašto se baš na obalama ove kanadske pokrajine pojavio toliki broj stopala u tenisicama. "Pogledajte kako izgleda obala Kanade i kolika je obalna linija... Stvarno ne znam kako bih to objasnio."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene