Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i dvoje djece

Na autobusnoj postaji u Kerbali ubijeno 10 hodočasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deset šijitskih hodočasnika ubijeno je pokraj Kerbale, svetog šijitskog grada u koji polaku pristižu milijuni vjernika kako bi obilježili blagdan Arbain.

Napad automobilom bombom na hodočasnike izveden je rano ujutro pokraj autobusne stanice, 20 km istočno od Kerbale. 'Deset hodočasnika je ubijeno, među kojima tri žene i dvoje djece, a 50 ih je ranjeno', objavili su izvori u mjesnoj bolnici.

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak

>> Napadi u Bagdadu: Ubijeno 47 hodočasnika

Hodočasnici su prije nekoliko dana počeli pristizati u Kerbalu kako bi u utorak proslavili blagdan Arbain, završetak četrdesetodnevnog žalovanja u spomen na mučeništvo koje je 680. podnio Husein, unuk proroka Muhameda i sin imama Alije, središnjih figura šijitskog islama.

U četvrtak je 45 ljudi stradalo u eksploziji tri auto-bombe u okolici Kerbale, gdje se nalaze mauzoleji dvojice najcjenjenijih šijitskih imama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene