Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zna se je li odobrena

Na 11. rujna izlazi knjiga 'prave istine' o misiji u kojoj je ubijen Osama bin Laden

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 11. obljetnicu napada na Twin Towerse u New Yorku, 11. rujna, u prodaji bi se trebala naći knjiga s naslovom 'No Easy Day' (Nimalo lagan dan), u kojoj se opisuje operacija u kojoj je ubijen bivši svjetski najtraženiji terorist Osama bin Laden.

Knjigu je napisao jedan od članova američkih Navy SEALS-a, specijalne postrojbe koja je sudjelovala u akciji u Abbottabadu te koja je pronašla i ubila Bin Ladena u njegovom kompleksu. Američki vojni dužnosnici ističu kako ne vjeruju da je knjigu dosad odobrilio ili pročitalo američko ministarstvo obrane, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pa ti piši... Napisao knjigu o ubojstvu Osame bin Ladena, a onda kažnjen sa 6,6 milijuna dolara Slika nije dostupna Ubojstvo Bin Ladena NAPOKON PROGOVORIO Obama objasnio 'tajnu' slavne fotografije

>> Pogledajte memorandum koji je zapečatio sudbinu Osame bin Ladena

>> Skandal u SAD: Otkriven identitet čovjeka koji je uhvatio Osamu bin Ladena!

>> Al Qaida potvrdila smrt Osame: Njegova krv neće biti potraćena!

'Nisam pročitao knjigu i ne znam je li je itko pročitao u ministarstvu', rekao je George Little. Izlazak knjige, slučajno ili ne, podudara se i s nedavno pokrenutom kampanjom skupine umirovljenih CIA-inih specijalaca, koja je usmjerena protiv aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame. Oni Obamu optužuju kako je otkrio tajne podatke o misiji te kako je uzeo prevelike zasluge za čitavu misiju.

Istup bivših CIA-inig specijalaca osudio je američki vojni vrh, na čelu s generalom Martinom Dempseyjem, šefom američkog vojnog stožera te nazvao takvu 'partizansku' kritiku neprofesionalnom.

Autor navedene knjige koristi pseudonim Mark Owen i opisuje svoju knjigu kao 'isticanje prave istine o jednoj od najvažnijih američkih vojnih operacija u povijesti', kako stoji u objavi za medije njegovog izdavača, Penguin Group-a.

Isto tako, naglasio je kako je knjiga posvećena 'momcima' te se nada kako će knjiga nadahnuti američke mladiće da postanu SEALS-i. Ako će se knjiga držati njegovih osobnih misli oko provedene operacije, a ne taktičkih, vojnih i obavještajnih detalja, Owen neće imati problema.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene