Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nećemo vladati sami'

Muslimansko bratstvo: Radit ćemo u širokoj koaliciji u slučaju pobjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimansko bratstvo obećalo je Egipćanima koji su u utorak glasovali u drugome krugu izbora, da će raditi na širokoj koaliciji ukoliko stranka pobijedi na parlamentarnim izborima.

Predsjednik Bratstva Mohamed Badie, čija je stranka osvojila najveći broj glasova u prvoj fazi izbora, ocijenio je nevažnima nagađanja prema kojima će islamisti pokušati dominirati u parlamentu kada on počne s radom, nakon što izbori budu u potpunosti završeni u siječnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novinarstvo nije zločin' FOTO Globalna podrška novinarima Al Jazeere! Slika nije dostupna Ministarstvo krivi Muslimansko bratstvo Sukobi u Egiptu ne jenjavaju: Najmanje tri osobe poginule, 265 ih uhićeno

>> Egipatska vojska novom premijeru daje jače ovlasti

'Egiptom nećemo vladati sami. U parlamentu će sjediti predstavnici cijelog političkog spektra i svi će se morati složiti oko jednoga smjera, jednoga cilja', rekao je Badie za privatnu tv-postaju Al-Mahvar.

Protivnici Bratstva tvrde kako će ono nastojati pretvoriti Egipat u islamsku državu, ograničavajući slobode 80 milijuna ljudi među kojima i osam milijuna kršćanskih Kopta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene