Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je pobuna egipatskog naroda'

Muslimansko bratstvo: Nema islamske revolucije u Egiptu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muslimansko bratstvo ne želi da se revolucija u Egiptu predstavlja kao islamska revolucija, izjavio je njihov glasnogovornik Rašad Al-Bajumi u intervjuu koji će u ponedjeljak objaviti Der Spiegel.

'Držimo se povučeno u prosvjedima jer ne želimo da se revolucija predstavlja kao revolucija Muslimanske braće, odnosno islamska revolucija. To je pobuna egipatskog naroda', rekao Al-Bajumi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spominje se i CIA NEOČEKIVANO OTKRIĆE PANAMA PAPERSA Usluge Mossack Fonsece koristile i tajne službe Slika nije dostupna Afera 'Panama Papers' ISLANDSKI PREMIJER ZATRAŽIO RASPUŠTANJE PARLAMENTA Predsjednik ga odbio

>> Digli u zrak plinovod prema Izraelu i Jordanu

Drugi čovjek te islamske organizacije žali, osim toga, što režim predsjednika Hosnija Mubaraka 'pruža namjerno iskrivljenu sliku o pokretu i manipulira javnim mnijenjem'.

'Zapad nas ne sluša. Nismo đavoli. Želimo mir, a ne nasilje. Naša religija nije đavolja. Naša religija poštuje vjernike drugih vjeroispovijesti, to su naša načela', tvrdi Al-Bajumi.

Muslimansko bratstvo najveća je islamistička oporbena skupina u Egiptu, a neki je smatraju i najutjecajnijom islamističkom skupinom u svijetu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene