Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: Teroristički udar u Egiptu

Egipat: Curenje plina uzrok eksplozije plinovoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef egipatske plinske kompanije Magdy Toufik izjavio je da je do eksplozije plinovoda došlo zbog curenja male količine plina, a ne zbog terorističkog napada kako se prvo pretpostavljalo.

Nakon eksplozije egipatska državna televizija i snage sigurnosti su govorile da je riječ o terorističkom udaru te da su saboteri iskoristili lošu sigurnosnu situaciju.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

>> Prosvjednici na trgu, vojska puca

Egipatske snage sigurnosti su objavile da je vojska zatvorila dotok plina prema mjestu ekplozije te  da kontroliraju vatru.

Guverner Sinaja potvrdio je za Al Jazeeru da je požar koji je buknuo nakon eksplozije pod kontrolome te da infrastruktura samog terminala nije teško oštećena.

'Iako je egipatska televizija prvo javila da je eksplodirao ogranak plinovoda prema Izraelu, iz Jeruzalema su priopćili da je on netaknut, pa sada izvori u Egiptu govore da se radi o plinovodu prema Jordanu.

Egipat je skromni izvoznik plina i tim energentom plinom opskrbljuje Izrael i Jordan te još nekoliko zemalja regije. Plin izvozi i preko terminala za ukapljeni plin na sjevernoj obali. Izrael iz Egipta uvozi 40 posto svojih potreba za prirodnim plinom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene