Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtve obiteljskog nasilja

Muškarci drugorazredne žrtve unatoč vidljivim ozljedama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaka četvrta od deset žrtava obiteljskog nasilja je muškarac, pokazuje najnovija studija. No, kada se oni žale na napade kod kuće, policija ih najčešće ignorira.

Studija, koju je provela britanska organizacija koja se bori za jednakost, pokazuje da se muškarce ne tretira pravedno kada se radi o obiteljskom nasilju, jer se vjeruje da su žrtve većinom žene. Njihovi podaci, pokazuju da je za tu vrstu nasilja, tijekom 2008. i 2009. godine, optužena 41 tisuća muškaraca i 2,7 tisuća žena. No, u prosjeku čak 40 posto žrtava u Velikoj Britaniji su muškarci.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

Također, došli su do podataka kako više od pola muških žrtava završi s nekom vrstom ozljede, piše Daily Mail. 'Muškarce se ne smije tretitati kao drugorazredne žrtve', rekao je Mark Brooks iz organizacije ManKind, koja podupire žrtve obiteljskog nasilja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene