Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda

On je radio, a ona se brinula o djeci: Muškarac bivšoj supruzi mora isplatiti milijun kuna za kućanske poslove

Ilustracija/kućanski poslovi (FOTO: Getty Images)
Ilustracija/kućanski poslovi (FOTO: Getty Images)
Žena je diplomirala ekonomiju, no nikad se nije zaposlila jer se brinula o djeci i obavljala kućanske poslove. Muškarac se od nje razveo nakon 27 godina braka, a ona je ostala bez sredstava za život

Nakon 27 godina braka, suprug je napustio ženu kada je imala 60 godina, u dobi za umirovljenje žena, i ona je ostala bez sredstava za život jer je isključena iz svijeta rada, stoji u presudi argentinskog suda kojom se muškarcu nalaže da bivšoj supruzi isplati odštetu za godine obavljanja kućanskih poslova. Bivšoj supruzi (70) mora isplatiti 8 milijuna pesosa (oko 1,1 mil.kn), pišu lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Žena je diplomirala ekonomiju, no nije radila jer je odgajala djecu i brinula se o kućanstvu.

"Ekonomska ovisnost žena o suprugu jedan je od središnjih mehanizama kojim se žene drže u potlačenu položaju u društvu", objasnila je sutkinja Victoria Fama i dodala kako je riječ o razumnoj svoti koja bi rebala stvoriti ekonomsku ravnotežu između bivših supružnika.

Muškarac i žena u braku su bili 27 godina, a zajedno ne žive od 2009. Službeno su se razveli dvije godine poslije.

Financijsko obeštećenje u argentinskom zakonodavstvu postoji od 2015., a može se isplatiti jednokratno, mjesečno ili ustupanjem drugih dobara ili prihoda. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene