Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u bolnici

Muškarac se predozirao vitaminom D: Tri mjeseca je povraćao, imao grčeve, naglo mršavio...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je završio u bolnici osam dana nakon što se predozirao vitaminom D. Simptomi su mu trajali mjesecima.

Tri mjeseca muškarac je povraćao, imao vrtoglavice i grčeve u nogama prije nego što su ga liječnici uputili u bolnicu na osam dana liječenja. Imao je i suha usta, tinitus, počeo je mršavjeti, imao je proljev i stalno je bio žedan.

Predozirao se vitaminom D, a simptomi su se počeli pojavljivati mjesec dana nakon intenzivnog korištenja. Ni bubrezi mu nisu dobro radili.

Razina vitamina D u organizmu bila mu je sedam puta veća od potrebne te je dobivao lijekove kako bi mu smanjili koncentraciju kalcija u krvi. Dnevno je uzimao više od 20 dodataka prehrani - bez recepta, piše Sky news. Uzimao je 50.000 miligrama vitamina D, a dnevne potrebe su 600 miligrama.

Pročitajte i ovo Vitamini i dodaci prehrani, ilustracija Ne liječe teške bolesti Na njih trošimo bogatstvo, a znanstvenici tvrde: Za većinu ljudi vjerojatno su gubitak vremena i novca

Pročitajte i ovo Ljeto je idealno vrijeme u kojem se možemo posvetiti jačanju imuniteta zbog brojnih sezonskih namirnica punih vitamina BEKO donosi Priroda nema alternativu: Voće i povrće koje sadrži nezamjenjive vitamine i kako ih sačuvati

Čak dva mjeseca nakon što je pušten iz bolnice u Velikoj Britaniji razina vitamina D i dalje mu je bila povišena. Prema pisanju zdravstvenog zavoda Ujedinjenog Kraljevstva, preporučuje se da odrasli i djeca starija od četiri godine dnevno uzimaju 10 miligrama vitamina D kroz godinu ako nisu često izložena suncu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene