Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmašio i Trumpa

Muškarac s Floride postao viralni hit: Objasnio kako bi se američka vojska i mornarica trebale boriti s uraganima

Uragan Dorian (Foto: AFP)
Uragan Dorian (Foto: AFP) Foto: Afp
Dok se monstruozni uragan Dorian približava obali SAD-a, nakon što je doslovce opustošio Bahame, ima onih koji se pitaju zašto američka vojska i mornarica ne poduzmu nešto u sprječavanju najgorih posljedica uragana. Jedan takav komentar postao je viralni hit na društvenim mrežama.

Reporter američkog portala Florida Today objavio je video u kojem muškarac koji živi u mobilnom parku Palm Baya na Floridi predlaže što da se napravi kako bi se opasnost od uragana smanjila. Taj video pregledan je preko milijun puta u kratkom vremenu, a reakcije su brojne - od čistog izrugivanja, preko nevjerice pa sve do racionalnih reakcija.

"Imamo mornaricu. Zašto ne dođe mornarica i ne ispusti led u toplu vodu pa da se (uragan) ne može kretati tako brzo kao što to radi? Mora postojati način kako se boriti umjesto toga da se samo stoji i upire prstom - sad je još gore!. Da, znamo da je sve gore i gore. No, kažete nam: 'Oh, krivo je toplo vrijeme. Oh, kriv je vjetar.' No mi imamo ratno zrakoplovstvo. Vozikajte nešto aviona oko toga pa da vjetrovi krenu u drugom smijeru. Nek i mornarica radi krugove po moru", predložio je žitelj s Floride.

Pročitajte i ovo Uragan Dorian (Foto: AFP) - 3 Uragan uništava sve pred sobom Dorian razorio 13.000 domova i odnio prvi život, stanovnici ostali bez pitke vode: "Imao je katastrofalan utjecaj"

Pročitajte i ovo Željka Fuchs-Stone (Foto: Dnevnik Nove TV) Željka Fuchs-Stone Sa suradnicima leti u oluje: Naša znanstvenica s američkom adresom istražuje zašto neke oluje razvijaju razornu snagu

U lavini posprdnih reakcija možda je najbolja ona legendarnog ICE-T-ja na Twitteru, koji je samo retorički komentirao: "Ovaj tip je savjetnik u Bijeloj kući, zar ne?"

Ipak našao se i jedan korisnik Twittera koji je sugerirao i znanstveno pojašnjenje zašto je dio toga što je građanin s Floride predložio, nemoguće.

"To je interesantno znanstveno pitanje. Obzirom na količinu energije uragana i na količinu energije u jednom galonu goriva za zrakoplove, bili bi potrebni svi mlažnjaci na svijetu koji bi trebali letjeti u krug oko 2700 godina da naprave protuteži količini energije koju uragan potroši u JEDNOM DANU", napisao je korisnik Twittera.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene