Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STRAVA U TEHERANU

VIDEO Ima mrtvih i ranjenih: Upao u ambasadu s kalašnjikovom i počeo pucati, procurila horor-snimka

Napad na azerbajdžansko veleposlanstvo u Teheranu
Napad na azerbajdžansko veleposlanstvo u Teheranu Foto: Screenshot
Na internetu se pojavila snimka strašnog napada na veleposlanstvo Azerbajdžana u Teheranu. Muškarac s kalašnjikovom ubio je jednog i ranio četiri službenika.

U napadu na veleposlanstvo Azerbajdžana u Teheranu ubijen je šef sigurnosne diplomatske službe, a dva čuvara su ozlijeđena, priopćila je policija.

Napadač je priveden. Ispostavilo se da je riječ o muškarcu naoružanom kalašnjikovom. Šef teheranske policije, general Hossein Rahimi, objasnio je da se na napad odlučio zbog obiteljskih problema. Međutim, odnosi između Irana i Azerbajdžana napeti su već mjesecima.

U priopćenju azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova stoji da je trenutačno u tijeku istraga o tom podmuklom napadu. Ministarstvo je također opisalo kako je napadač uništio stražarsko mjesto paljbom iz jurišne puške prije nego što su ga zaustavili ranjeni čuvari. Navodno su sva četvorica u stabilnom stanju.

Pročitajte i ovo Ruski vojnik čuva Lačinski koridor Čeka se reakcija Moskve Strah od ponovnog sukoba na pragu Europe: U odcijepljenoj regiji vlada humanitarna kriza - nema lijekova ni hrane

"Zahtijevamo da se ovaj teroristički čin istraži i da se terorist kazni", rekao je predsjednik Azerbajdžana Ilham Aliyev, prenosi Washington post. "Teroristički napad na diplomatska predstavništva je neprihvatljiv!"

Iranska državna televizija citirala je Rahimija, koji je rekao da je napadač ušao u veleposlanstvo sa svoje dvoje djece. Međutim, nadzorna snimka iz unutrašnjosti veleposlanstva objavljena u Azerbajdžanu odgovara izjavi azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova i pokazuje da je napadač u zgradu došao sam.

Iranski tužitelj Mohammad Shahriari rekao je da je napadačeva supruga nestala u travnju prošle godine nakon posjeta veleposlanstvu. Napadač je vjerovao da je njegova žena još bila u veleposlanstvu u vrijeme napada iako je u međuvremenu prošlo osam mjeseci, tvrdi tužitelj.

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani također je rekao da njegova zemlja oštro osuđuje napad, koji je pod istragom s visokim prioritetom i osjetljivošću.

Azerbajdžan graniči sa sjeverozapadom Irana. Između dviju zemalja došlo je do napetosti zbog sukoba između Azerbajdžana i Armenije oko regije Nagorno-Karabah. Azerbajdžan također održava bliske veze s Izraelom, koji Teheran smatra svojim najvećim regionalnim neprijateljem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene