Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sletio' u zatvor

DA, STVARNO JE TO NAPRAVIO Letio na stolcu uz pomoć balona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednostavno je htio reklamirati svoju tvrtku. Na putu nazad dobio je 'prijevoz' do policijske postaje.

Daniel Boria. To je ime i prezime muškarca koji je vjerojatno ispunio maštu mnoge djece koja vole crtane filmove pa zamišljaju gotovo nemoguće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Baloni se pretvorili u plamen Zavladala panika: U eksploziji balona helijem ozlijeđene 144 osobe Slika nije dostupna Novi način sklapanja prijateljstava Dobro pogledajte u nebo, možda dobijete pismo u balonu

Čovjek je to koji je u nedjelju za stolicu za vrt privezao sto balona ispunjenih helijem, pa poletio nebom iznad svog grada. Razlog: htio je privući pozornost na svoj posao, odnosno tvrtku za čišćenje. No, samo malo nakon što se uz pomoć padobrana spustio na tlo, kanadska policija iz Calgaryija dočekala ga je i uhitila, javlja tamošnji CTV.

Inspektor Kyle Grant obavijestio je da do drugog dana nitko još nije javio da je se stolac u međuvremenu spustio na zemlju ili da je netko eventualno zbog toga ozlijeđen. 'No jako se brinemo zbog toga, i bojim se da počinitelj nije na to mislio', dodao je. Inače, 26-godišnji Boria rekao je za CNN da je plan počeo kovati prije dva mjeseca.

HRABROST ILI LUDOST? Padobranom se spustio sa stambene zgrade

'Najprije sam htio iznajmiti profesionalce, to jest tvrtku koja bi me avionom ili helikopterom prevezla preko rulje na velikom festivalu Calgary Stampedo.' No, kako su ga svi odbili uzeo je stvari u svoje ruke, iako su ga upozorili da postoji stroga politika zabrane tijekom i preko popularnog festivala.

U konačnici ga je sve stajalo 10 tisuća dolara, s time da je stolac koštao manje od 20. Kupio je 110 balona ispunjenih helijem, najvećih koje je mogao pronaći u maloprodaji, pa je svaki platio 13 dolara. Za ispunjavanje svakog od njih helijem platio je 80 dolara, a cijela priprema je trajala oko dva sata.

'Gledao sam dolje u grad i vidio zrakoplove kako slijeću u luku', samo je jedan od silnih dojmova koje je ispričao Boria, koji je i ranije letio iznad svog grada ali 'legalno', kada je padobranom skakao iz zrakoplova. Vjetar ga je ipak ovaj put preusmjerio pa je na kraju umjesto u središte festivala sletio na kameno područje kuda prolaze željezničke pruge.

Nakon slijetanja na tlo završio je s ogrebotinama, ali i jakom boli u stopalu, zbog čega se čak bojao da ga je slomio. Nakon što se pribrao krenuo se vraćati pješice, kada mu je jedan muškarac ponudio prijevoz.

'Umjesto toga, prijevoz sam dobio od policajaca, koji su me, nakon što su zbrojili dva i dva i zaključili što sam upravo napravio, priveli u policijsku postaju', ispričao je Boria.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene