Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašan propust

Muškarac koji boluje od autizma donor je sperme kojom je začeto više od 22 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u Nizozemskoj koje su začele pomoću donirane sperme sada su u strahu. Nizozemski mediji pišu da je najmanje 22 djece rođeno zahvaljujući spermi 30-godišnjeg muškarca iz Rotterdama koji boluje od Aspergerova simptoma, vrste autizma.

Ispostavilo se da je muškarac, imenom Paul, lagao o svojem zdravstvenom stanju kada se ponudio kao donor, piše Daily Mail. Njegovo je sjeme korišteno za oplodnju posljednjih 18 mjeseci, a najgore je što je još uvijek evidentiran kao donor, iako ne u službeno u klinici.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska 25.03.2024. - 5 Bolja Hrvatska Kad ne izrađuje nagrađivanu tjesteninu, radi u vrtu, a prepreka mu nisu ni godine ni autizam: "Takvo se dijete rađa valjda jednom u 1000 godina" Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..."

Aspergerov sindrom je poremećaj koji karakteriziraju, između ostalog, nemogućnost usvajanja nekih osnovnih duševnih vještina. Osobe s tim poremećajem se uglavnom teško socijaliziraju, imaju problema u komunikaciji i ne koriste se imaginacijom u klasičnom smislu.

Žene koje su začele uz pomoć njegove sperme tek su prošlog mjeseca doznale njegov identitet i zabrinjavajuće stanje stvari. Inače, osim što nosi gene koji mogu potaknuti nastanak sindroma, Paul se u prošlosti liječio i od depresije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene