Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompleksan zločin

Policija razotkrila ubojice trudnice: Poslali su oproštajne poruke, mobitel odnijeli u Italiju, ali sad se dogodio preokret

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Više od godinu dana nakon nestanka Alexandre R. iz Nürnberga policija je završila istragu. Optužbe za ubojstvo sada su podignute protiv dvojice muškaraca. Državni tužitelj otkriva i kako je došlo do navodnog zločina.

Prije više od godine dana iz Njemačke je nestala trudnica, njen mobitel je pronađen u Italiji, a svojim bližnjima poslala je i oproštajne poruke. Sada su za ubojstvo optužena dvojica muškaraca, njen bivši dečko i njegov poslovni suradnik, od kojih jedan iz Bosne i Hercegovine.

"Ujutro 9. prosinca 2022., optuženi su pratili Alexandru R. u posuđenom automobilu do praznog posjeda koji je pripadao ženi u osmom mjesecu trudnoće. Tamo su je svladali, a potom je odveli u skladište u Hilpoltsteinu", izvijestilo je Državno tužiteljstvo u Nürnberg-Fürthu, prenosi InFranken.

Pročitajte i ovo Vukovar - 3 priopćenje policije Policija uhitila još tri osobe zbog napada na maloljetnike u Vukovaru

Tamo su je u dva navrata pokušali natjerati da povuče kaznenu prijavu koju je podnijela protiv njih. Zatim su je ubili i njeno tijelo sakrili na nepoznatoj lokaciji. Nije pronađeno do danas.

Muškarci su se potom pretvarali da je žena dobrovoljno otišla u inozemstvo. Navodi se da je poslala oproštajne poruke sa svog mobitela ljudima koji su joj bili bliski prije nego što je telefon jedan od optuženika odnio u Italiju kako bi postavio lažni trag.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu"

Prema istrazi, motiv zločina je svađa, među ostalim i zbog velikog novca. Priča se da je bivši partner ubijene i prvi osumničeni koristio novac viših zaposlenika banke za transakcije koje su išle preko drugookrivljenog. Nakon prekida, žena je prestala raditi s njima i odbila pristup svojim računima. Tada su ovrhom pokušali dobiti oko 785.000 eura. Trudnica je protiv njih pokrenula građansku tužbu. Zatim je nestala tjedan dana prije odlučujućeg ročišta na regionalnom sudu Nürnberg-Fürth.

Sada je policija za svoj slučaj prikupila više od 100 dokaza i iskaze čak 10 svjedoka zbog čega najavljuje da ima čvrst slučaj protiv dvojice muškaraca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene