Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka ga suđenje za veleizdaju

Musharrafa nakratko uhitili pa ga smjestili u kućni pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji predsjednik Pakistana Pervez Musharraf nakratko je uhićen, a zatim je na najmanje dva dana smješten u kućni pritvor. Mislio se kandidirati na izborima, a sada ga čeka suđenje za navodnu veleizdaju.

Bivši pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u petak je po odluci suda na najmanje dva dana smješten u kućni pritvor u Islamabadu.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Slika nije dostupna Bivši vođa vojne hunte Sud Mušarafu dopustio plaćanje jamčevine, on napušta Pakistan?

Musharraf, koji je vladao Pakistanom od 1998. do 2008. godine, prethodno je nakratko uhićen i priveden na sud kako bi mu bile predstavljene optužbe za navodnu veleizdaju dok je bio na vlasti.

>> Izdan nalog za uhićenje Perveza Musharrafa

Slučaj je povezan s Musharrafovim uvođenjem izvanredna stanja u zemlji 2007. i kontroverznom odlukom da otpusti predsjednika vrhovnog suda Mohammeda Chaudryja i dvojicu njegovih kolega.

Musharraf se prošli mjesec vratio iz četverogodišnjeg samonametnutog egzila kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja tvrdeći da želi spasiti zemlju od kronične nesigurnosti i gospodarske krize.

Državno izborno povjerenstvo odbacilo je njegov zahtjev da se kandidira na izborima i umjesto toga će biti suočen s ovom i još nekim optužbama za zloupotrebu vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene