Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekadašnji predsjednik Pakistana Pervez Musharraf nakratko je uhićen, a zatim je na najmanje dva dana smješten u kućni pritvor. Mislio se kandidirati na izborima, a sada ga čeka suđenje za navodnu veleizdaju.


Bivši pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u petak je po odluci suda na najmanje dva dana smješten u kućni pritvor u Islamabadu.

Vezani članci Đuro Sessa Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Objavljena presuda za gnjusni slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora za višegodišnje silovanje svojih pasa

Musharraf, koji je vladao Pakistanom od 1998. do 2008. godine, prethodno je nakratko uhićen i priveden na sud kako bi mu bile predstavljene optužbe za navodnu veleizdaju dok je bio na vlasti.

>> Izdan nalog za uhićenje Perveza Musharrafa

Slučaj je povezan s Musharrafovim uvođenjem izvanredna stanja u zemlji 2007. i kontroverznom odlukom da otpusti predsjednika vrhovnog suda Mohammeda Chaudryja i dvojicu njegovih kolega.

Musharraf se prošli mjesec vratio iz četverogodišnjeg samonametnutog egzila kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja tvrdeći da želi spasiti zemlju od kronične nesigurnosti i gospodarske krize.

Državno izborno povjerenstvo odbacilo je njegov zahtjev da se kandidira na izborima i umjesto toga će biti suočen s ovom i još nekim optužbama za zloupotrebu vlasti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook