Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud u Pakistanu izdao je nalog za uhićenje Perveza Musharrafa, nekadašnjeg predsjednika te države koji se u nju nedavno vratio kako bi sudjelovao na predstojećim parlamentarnim izborima.


Pakistanski sud zatražio je u četvrtak uhićenje bivšeg predsjednika Perveza Musharrafa (69), koji se nedavno vratio iz egzila kako bi sudjelovao na parlamentranim izborima, rekao je jedan glasnogovornik njegove stranke.

Vezani članci Đuro Sessa Đuro Sessa izabran je za predsjednika Europske udruge sudaca Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Objavljena presuda za gnjusni slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora za višegodišnje silovanje svojih pasa

Sud je tražio Musharrafovo uhićenje zbog optužbi za utjecaj na sudstvo 2007. godine dok je još bio na vlasti. "Naš odvjetnik je tražio produženje slobode pod jamčevinom", rekao je glasnogovornik Musharrafove političke stranke.

>> Bivši pakistanski predsjednik Musharraf se vratio u Pakistan

"Oni koji ga optužuju nisu iznijeli ozbiljne argumente za njegovo uhićenje pa smo podrazumijevali da će biti produžena sloboda pod jamčevinom, ali na naše veliko iznenađenje sudac je odbacio produženje i naredio Musharrafovo uhićenje", dodao je.

Drugi je sud u srijedu produžio jamčevinu za bivšeg predsjednika u jednoj dugoj aferi, navodnog sudjelovanja u ubojstvu bivše premijerke Benazir Bhutto 2007. godine.

Osim optužbi za utjecaj na pravosuđe i ubojstvo Benazir Bhutto, Pervez Musharraf je osumnjičen i za ubojstvo autonomaškog šefa pokrajine Baluchistan, Akbara Bugtija.

Pakistanski odvjetnici pokušavaju uvjeriti Vrhovni sud da osudi bivšeg predsjednika za veleizdaju jer je proglasio izvanredno stanje dok je vladao jedinom muslimanskom silom koja je posjedovala nuklearno oružje.

Umirovljeni general se prošli mjesec vratio iz četverogodišnjeg azila u Dubaiju u Pakistan kako bi sudjelovao na parlamentarnim izborima 11. svibnja, ali ovog je tjedna jedan pakistanski sud odbacio njegovu kandidaturu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook