Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Musharraf obećava slobodne i poštene izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf danas je, na početku europske turneje po četirima europskim državama, tijekom koje očekuje međunarodnu potporu, izjavio kako obećava održavanje slobodnih izbora u svojoj zemlji.

Mushaffarova je popularnost u zadnjih nekoliko mjeseci naglo pala zbog nasilja i i bombaških napada. U toj bi se zemlji 18. veljače trebali održati parlamentarni izbori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koliko emocija... VIDEO Kad sin ispuni obećanje koje je dao ocu dok je bio dječak... Slika nije dostupna Na rubu građanskog rata Opsada Kijeva: Prosvjednici zauzeli Ministarstvo pravosuđa!

"Odlučni smo u namjeri da se u zemlji održe slobodni, pošteni, transparentni i mirni izbori...", rekao je pakistanski predsjednik po dolasku u Bruxelles gdje će se sastati s dužnosnicima EU-a i NATO-a.

Na pitanje novinara kako će izboriti pobjedu na predstojećim izborima s obzirom na snažne političke protivnike odgovorio je: "Tko god pobijedio, u svakom će slučaju doći do prijenosa vlasti."

Bojazan međunarodne zajednice u pogledu stabilnosti Pakistana koji ima nuklearnu bombu, pojačana je nakon ubojstva oporbene čelnice Benazir Bhutto 27. prosinca, a napadi militanata povezanih s Al-Qaidom koji uporišta imaju na granici s Afganistanom također zabrinjavaju jer je u pitanju opći prosperitet zemlje. U pitanje dolaze i nastojanja Pakistana da pruži potporu NATO-u i američkim vojnim snagama koje se bore s talibanskim pobunjenicima u Afganistanu.

Musharraf se u Bruxellesu sastao s belgijskim premijerom Guyem Verhofstadtom, visokim predstavnikom EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom te glavnim tajnikom NATO-a Jaapom de Hoopom Schefferom.

U Parizu će se sastati s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, a potom će u Švicarskoj sudjelovati u radu Svjetskog ekonomskog foruma. Na kraju bi u Londonu trebao razgovarati s premijerom Gordonom Brownom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene