Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Musharaf kandidat za pakistanskog predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski predsjednik Pervez Musharaf registrirao se za predsjedničke izbore 6. listopada, dok Vrhovni sud tek treba odlučiti je li njegova kandidatura zakonita.

Premijer Shaukat Aziz i čelnici vladajuće stranke podnijeli su kandidaturu Izbornom povjerenstvu, smještenom nasuprot Vrhovnog suda koji u petak mora rješiti dvojbe oko Musharafove kandidature za drugi predsjednički mandat.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Pakistan je u višemjesečnoj krizi dok Musharaf pokušava zadržati kontrolu nad zemljom čija je potpora Sjedinjenim Državama ključna za uspjeh napora zapadnih zemalja u stabilizaciji Afganistana i borbi protiv al Qaede.

'Predsjednik Musharaf kandidat je Pakistanske mulimanske lige i njezinih saveznika i uvjereni smo da će pobijediti', rekao je premijer Aziz.

U glavnom gradu Islamabadu pooštrene su sigurnosne mjere, policija na kontrolnim točkama kontrolira promet, a uz njih su razmještene i interventne snage.

Vrhovni sud trebao bi u petak razmotriti peticije koje dovode u
pitanje pravo Musharafa da istovremeno obnaša dužnosti predsjednika zemlje i zapovjednika vojske, zakonitost činjenice da se za predsjednički položaj natječe vojna osoba, kao i to može li dobiti mandat od predstavničkih tijela čiji mandat uskoro istječe, a prije općih izbora zakazanih za sredinu siječnja.

Izborno tijelo sastavljeno od članova Nacionalne skupštine, Senata i provincijskih skupština glasat će za predsjednika prije njihova raspuštanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene