Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okupljat će se "sve do pobjede"

Mursijeve pristaše slavile Bajram i provocirale vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće su Mursijevih pristaša u Kairu, Aleksandriji i drugim gradovima slavile Bajram pritom izazivajući vladu masovnim okupljanjima.

Tisuće pristaša svrgnutog islamističkog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija slavili su u četvrtak u Kairu Ramazanski Bajram, blagdan koji označava kraj mjeseca ramazana, pozivajući privremenu vladu da ode što prije.

Tisuće muškaraca, žena i djece uz mnoštvo balona sudjelovali su na glavnoj molitvi u zoru na kairskim trgovima Rabaa al-Adawiya i Nahda, službeno označivši završetak mjeseca posta. Ta dva trga u egipatskoj prijestolnici zauzeli su prosvjednici 3. srpnja kada je vojska svrgnula Mursija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kriza i dalje traje Egipat: Policija nije počela sa rastjeravanjem Mursijevih pristaša Slika nije dostupna Napeto u Egiptu Policija bacila suzavac na okupljene Mursijeve pristaše

>>Egipat: Diplomacija nije riješila krizu!

Vlada je u srijedu ponovo zaprijetila da će ih rastjerati silom, rekavši kako se dosad suzdržavala zbog 'svetosti ramazana'. No čelnici Muslimanskog bratstva pozvali su na okupljanje 'sve do pobjede', potičući zabrinutost zbog mogućih krvoprolića.

Nekoliko tisuća Mursijevih pristaša sudjelovalo je u prosvjednim povorkama u drugim gradovima, među kojima u Aleksandriji, drugom po veličini gradu u zemlji i u Qeni.

>>Policija dobila naredbu: Okončajte prosvjed Mursijevih pristalica!

Egipat je duboko podijeljen i u prosvjedima suparničkih tabora od konca srpnja poginulo je više od 250 ljudi, većinom Mursijevih pristaša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene