Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prijetnja nac. sigurnosti'

Policija dobila naredbu: Okončajte prosvjed Mursijevih pristalica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Višetjedni prosvjed pristalica svrgnutog predsjednika Egipta Mohameda Mursija novoustoličena je vlada u srijedu proglasila opasnošću za nacionalnu sigurnost.

Egipatske vlasti u srijedu su proglasile dva prosvjeda u kojima u Kairu sudjeluju tisuće pristaša Mohameda Mursija i Muslimanskog bratstva prijetnjom nacionalnoj sigurnosti te je ministarstvu unutarnjih poslova dalo naputak da ih okončaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto u Egiptu Policija bacila suzavac na okupljene Mursijeve pristaše Slika nije dostupna Ili ste s nama, ili... Egipat na rubu: Vojska Muslimanskom bratstvu dala 48-satni ultimatum

>> Mursija posjetila Catherine Ashton, nije htjela reći gdje je zatočen

Tisuće pristaša Mohameda Mursija i Muslimanskog bratstva prosvjeduju sjedenjem na dvjema lokacijama u egipatskom glavnom gradu posljednjih mjesec dana, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog njihova svrgavanja s vlasti 3. srpnja. Bratstvo tvrdi da će pristaše ondje ostati sve dok se Mursi ne vrati ponovno na vlast.

U priopćenju privremene vlade koju je postavila vojska, emitiranom u programu televizije, kaže se kako terorizam i prekidi prometa za koje su odgovorni prosvjednici, više nisu prihvatljivi te da 'predstavljaju opasnost za egipatsku nacionalnu sigurnost'.

'Kabinet je odlučio početi poduzeti sve potrebne mjere da se ove opasnosti prekinu, ovlastivši ministra unutarnjih poslova da poduzme sve što je potrebno u skladu s ustavom i zakonom', stoji u priopćenju.

Nekoliko minuta prije priopćenja vlasti su rekle da su uputile čelnika Muslimanskog bratstva Mohameda Badieja i druga dva visoka čelnika pokreta na sud pod optužbom za poticanje nasilja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene