Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da problema sa spolnim odgojem ima i u Njemačkoj. Roditelji učenika jedne škole pobunili su se nakon što je djeci u nastavni plan ubačena slikovnica s eksplicitnim sadržajem.


U jednoj osnovnoj školi u Berlinu učenicima prvih razreda je u sklopu spolnog odgoja podijeljena slikovnica eksplicitnog sadržaja. Glavni likovi slikovnice su Lars i Lisa, a priča ih prati u različitim fazama seksualnog odnosa, a prikazuje i porod te dojenje djeteta.

>> Slikovnica za djecu s gay likovima uzburkala javnost

Vezani članci Nakon štrajka, djeca se vraćaju u školu (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) - 3 Što se štrajkalo – štrajkalo se! Đaci s torbama na leđima jutros se vraćaju u školske klupe Slika nije dostupna Mislili da će u školi učiti o masturbaciji pa djecu ostavili doma!

Tako je u slikovnici 'Odakle dolazite' ilustrirano i kako staviti prezervativ, kako se muškarac i žena osjećaju prilikom seksa te je pojašnjeno što je orgazam.

'Kada im postane toliko dobro da ne može biti bolje, Lars i Lisa dožive orgazam', ili 'vagini i penisu je lijepo i toplo', samo su neki od opisa ispod ilustracija.

Roditelji su ubrzo digli pobunu protiv takve slikovnice te je ona i povučena iz nastavnog plana. Glasnogovornica kuće koja je izdala spornu slikovnicu rekla je kako su naknadno uvidjeli da takva literatura nije prikladna za prvašiće.

No, kako piše Spiegel, škola se isprva oglušila na zahtjev roditelja da se sporna slikovnica ukloni iz nastavnog plana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook