Muhamed Alhajali (Foto: Facecbook)
Muhamed Alhajali (Foto: Facecbook)

Objavljen je identitet prve žrtve požara u Grenfell Toweru u Londonu. Riječ je o Muhamedu Alhajaliju , izbjeglici iz Sirije.


Muhamed Alhajali (23) pokušao se spustiti iz stana na 14. katu gdje je živio s bratom Omarom. Međutim, negdje putem, dok su bježali od vatrene stihije, razdvojili su se, a Muhamed se vratio prema gore. Dok je čekao vatrogasce da ga spase, zvao je prijatelja u Siriju s kojim je razgovarao dva sata. Kada je vatra stigla do stana u kojem je bio Muhamed, kazao je prijatelju "Zbogom" i zamolio ga da prenese pozdrave obitelji koja je ostala u Siriji i s kojom nije mogao stupiti u kontakt.

Muhamed, inače taj student građevine, pobjegao je pred ratom u Siriji 2014. godine i od tada nije vidio obitelj, piše Sky News.

Iz dobrotvorne udruge Syria Solidarity Campaign rekli su kako je Mohammed prošao opasno putovanje, da bi na kraju preminuo u Velikoj Britaniji.

"On je prošao opasno putovanje da bi pobjegao od rata i smrti u Siriji, ali nažalost samo kako bi ih pronašao ovdje u Velikoj Britaniji, u vlastitom domu", napisali su na Facebooku.

Vezani članci Stjepan Lončar (Foto: Dnevnik.hr) Pariz dan poslije katastrofe: "Katolici, protestanti, muslimani...svi oni osjećaju da je ovo dom zajedničke majke" Požarom uništen Grenfell Tower (Foto: AFP) Dan nakon katastrofe - U spaljeni toranj šalju pse tragače: "Trajat će tjednima. Bit će to dug i bolan proces"

U požaru u Grenfell Toweru za sada je 17 smrtno stradalih, no policija očekuje da će broj porasti nakon temeljite pretrage zgrade.