Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje u Kairu

Mubarak bi zbog ubojstva prosvjednika mogao biti smaknut

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hosniju Mubaraku, bivšem egipatskom predsjedniku optuženom za ubojstva, sudit će se u Kairu, javlja Telegraph. Suđenje Mubaraku i dvojici njegovih sinova započet će 3. kolovoza.

'Odlučeno je kako će se suđenje bivšem predsjedniku i njegovim sinovima, Alaau i Gamalu, održati u zgradi Opće uprave za ulaganje i trgovinu', javili su iz egipatskog ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade Slika nije dostupna Sutra počinje suđenje Egipat: Vlada naredila da se Mubaraka dovede u Kairo

Podsjetimo, Mubarak je svrgnut prosvjedima u veljači, a uhićen je u bolnici u sklopu odmarališta na Crvenom moru u gradu Sharm el-Sheikh, gdje je bio na liječenju zbog srčanih problema. Njegov premještaj u Kairo bio je glavni zahtjev prosvjednika čiji je odnos s vladajućim vojnim režimom zadnjih tjedana poprilično nategnut i to upravo zbog optužbi kako vojska odgađa suđenje vođi svrgnutog režima.

Mubarak je optužen za zapovijedanje ubojstava prosvjednika, zloporabu položaja i ovlasti te rasipanje javnih sredstava. Egipatski ministar pravosuđa potvrdio je kako bi Mubarak mogao biti smaknut ako se proglasi krivim za ubojstva prosvjednika. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene