Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki znanstvenici pronašli su hormon koji oponaša učinke tjelovježbe te na taj način pomaže ljudima na gubitku težine i još im regulira razinu šećera u krvi.


Ako vas pomisao na tjelesnu aktivnos, a kamoli vježbanje baca u očaj, možda uskoro dobijete i izgovor izbjeći tjelovježbu u potpunosti. Naime, američki znanstvenici tvrde da su pronašli hormon koji oponaša učinke tjelovježbe te na taj način pomaže ljudima na gubitku težine i još im regulira razinu šećera u krvi.

Vezani članci Nevjerojatna promjena - 3 Tjelovježba polučila nevjerojatne rezultate, djevojke ponosno podijelile slike preobrazbi Fit djevojke Uz ove fit djevojke ne treba vam kardio, puls će vam skočiti sam od sebe

MOTS-c "čaroban" je hormon kojeg su američki znanstvenici testirali na miševima, gdje je dao obećavajuće rezultate, a očekuju da bi kliničk a testiranja na ljudima mogla početi u naredne tri godine.

VIDEO 5 ultimativnih savjeta za mršavljenje

Riječ je o molekuli koja djeluje kao signal u tijelu, a napravili su je znanstvenici sa Sveučilišta Southern California. MOTS-c radi tako da povećava osjetljivost na inzulin te dozvoljava tijelu da učinkovitije probavlja glukozni šećer, prenosi Daily Mail.

MOTS-c je hormon koji prvenstveno djeluje na mišićno tkivo, gdje vraća osjetljivost na inzulin, na taj način sprječavajući otpornost na inzulin uzrokovan lošom prehranom ili starenjem.

"Ovo istraživanje baca posve novo svjetlo na mitohodnrije i postavlja ih u poziciju aktivnih regulatora metabolizma", ističe Changhan Lee, austor studije sa spomenutog sveučilišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook