Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudesna molekula

Pronađen hormon koji oponaša vježbanje, uskoro i tableta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici pronašli su hormon koji oponaša učinke tjelovježbe te na taj način pomaže ljudima na gubitku težine i još im regulira razinu šećera u krvi.

Ako vas pomisao na tjelesnu aktivnos, a kamoli vježbanje baca u očaj, možda uskoro dobijete i izgovor izbjeći tjelovježbu u potpunosti. Naime, američki znanstvenici tvrde da su pronašli hormon koji oponaša učinke tjelovježbe te na taj način pomaže ljudima na gubitku težine i još im regulira razinu šećera u krvi.

Pročitajte i ovo Vježbanje, ilustracija - 2 Što smo pojeli, moramo potrošiti Vrijeme je za dobre novogodišnje odluke: "Zatvorene teretane nisu izgovor. Nemate opremu? Nemam ni ja" Demonstriranje vježbe - 2 Aktivni i u vlastitom domu Zbog koronavirusa manje izlazite iz kuće? Stručnjaci poručuju – u nekoliko kvadrata možete napraviti super stvari za svoj imunitet

MOTS-c "čaroban" je hormon kojeg su američki znanstvenici testirali na miševima, gdje je dao obećavajuće rezultate, a očekuju da bi kliničk a testiranja na ljudima mogla početi u naredne tri godine.

VIDEO 5 ultimativnih savjeta za mršavljenje

Riječ je o molekuli koja djeluje kao signal u tijelu, a napravili su je znanstvenici sa Sveučilišta Southern California. MOTS-c radi tako da povećava osjetljivost na inzulin te dozvoljava tijelu da učinkovitije probavlja glukozni šećer, prenosi Daily Mail.

MOTS-c je hormon koji prvenstveno djeluje na mišićno tkivo, gdje vraća osjetljivost na inzulin, na taj način sprječavajući otpornost na inzulin uzrokovan lošom prehranom ili starenjem.

"Ovo istraživanje baca posve novo svjetlo na mitohodnrije i postavlja ih u poziciju aktivnih regulatora metabolizma", ističe Changhan Lee, austor studije sa spomenutog sveučilišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene