Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemoguća misija

Može zadržati 10 000 funti ako zalijepi poderane novčanice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Onima duboke koncentracije, riješavanje komplicirane slagalice pričinja zadovoljstvo. No za smetlara Grahama Hilla, koji je pronašao poderane novčanice u vrijednosti 10 tisuća funti, izazov je mnogo veći.

Naime, banka mu je obećala da novac može zadržati ako osposobi oštećene i poderane novčanice. To i ne bi bio neki problem da novac nije poderan u bezbroj komadića, a stručnjaci procijenjuju kako je potrebno skoro tri mjeseca mukotrpnog rada bi ga se ponovo sastavilo.

Pročitajte i ovo Kovanice kune pročešljali smo oglasnik Kako zaraditi na kunama: Pronašli smo koje najviše vrijede na tržištu, cijena im ide i do 120 eura Krvoje Krešić: euro - 5 oproštaj od kune Dobro došao, euro! Kune idu na usitnjavanje i njihov pamuk koristit će se kao građevinski materijal

Hill je pronašao torbu s hrpom novčanica od 10 i 20 funti dok je praznio kasliće za pisma u centru Londona.

Torbu je predao policiji no kako je istražitelji nisu mogli povezati niti s jednim slučajem, nakon šest mjeseci istrage vratili su mu je natrag.

U banci mu je rečeno da će za svaku sastavljenu novčanicu dobiti novu. Ali, naravno, serijski brojevi i ostali elementi moraju odgovarati.

'Bio sam zapanjen kada sam vidio tu hrpu poderanog novca' kaže Hill. 'A sada sam u još težoj situaciji', dodaje aludirajući na prijedlog banke.

Još se nije odlučio što će napraviti, no koju god odluku donese, ona neće biti laka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene