Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenula peticiju

Može li ples oko šipke postati dijelom Olimpijskih igri?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaljubljenica u ples oko šipke, KT Coates, pokrenula je peticiju kojem želi uvrstiti ovaj ples u službenu kategoriju Olimpijskih igri.

Coates se prije sedam godina, na nagovor prijatelja, počela baviti plesom oko šipke kad je on još bio u svojim začecima. Kada se odvažila na pokretanje plesnog studija dugo je vremena nailazila na negativne reakcije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krađa u Parizu Iz vlaka nestala torba o kojoj ovise životi tisuća ljudi: "Sadrži osjetljive podatke" Natjecanje mladih robotičara - 2 natjecanje na FER-u Okupili se mladi robotičari, šalju i važnu poruku: "Širite vidike, možda ćete saznati nešto što volite. Uljepšat će vam život"

Ples oko šipke postaje sve popularniji, ali je i dalje obavijen velom predrasuda. 'Dosadilo mi je da me ljudi promatraju kao prostitutku kada im kažem čime se bavim', rekla je Coates te ju je upravo to ponukalo da pokrene online peticiju u kojoj se traži olimpijsko priznanje plesa oko šipke.

>> Ovakav ples oko šipke još niste vidjeli!

Sa grupom entuzijasta,koji s njom djele ljubav prema ovom plesu, organizirala je svjetsko prvenstvo u plesu oko šipke, koje se simbolično održava u Londonu netom prije Olimpijskih igara.

Natjecanja u plesu oko šipke organiziraju se diljem svijeta, ali nijedan s ciljem privlačenja pažnje Olimpijske zajednice. Nakon svjetskog natjecanja, na kojem će nastupiti predstavnici 25 zemalja, International Pole Sports Federation (IPSF) će se baviti globalnim natjecanjima i uvjeravanjem Olimpijskog odbora kako je ples oko šipke sport dostojan Olimpijskih igri.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene