Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Mostar: Pucali na zgradu novootvorene Gradske vijećnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznate osobe pucale su u ponedjeljak navečer iz pištolja na zgradu Gradske vijećnice u Mostaru.

Jučerašnju ceremoniju otvaranja bojkotirali su vijećnici bošnjačkih političkih stranaka, a izuzev manje štete nije bilo drugih posljedica, izvijestili su iz policije. Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić rekao je kako su nepoznate osobe ispalile više metaka iza jedan sat u noći na zgradu vijećnice koja se nalazi na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja u Mostaru između Bošnjaka i Hrvata.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna baza, ilustracija Grand Forks Incident u američkoj vojnoj bazi: Zatvoren je kompleks s tisućama vojnika Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Nakon incidenta navodno su odmah pobjegli u pravcu Musale, u istočni, većinski bošnjački dio grada. Po Jelonjićevim riječima na licu mjesta pronađeno je pet čahura, a jedno zrno oštetilo je pročelje novootvorene Gradske vijećnice. Drugih posljedica nije bilo.

>> Pucao na policiju, oni uzvratili i ranili ga

Jučerašnje otvaranje nove zgrade Gradske vijećnice poslužilo je za nove podjele u gradu budući da bošnjački vijećnici nisu došli na ceremoniju jer se u dvorištu zgrade, koja se nalazi na nekedašnjoj ratnoj crti razdvajanja, nalazi spomen obilježje za osam poginulih pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koji su stradali za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog sukoba.

'Vjerujem da nedolazak Bošnjaka neće u konačnici pokvariti sliku ove prelijepe građevine, koja je kulturno povijesna baština i koja nosi cijeli Mostar iz prošlih vremena', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na ceremoniji otvaranja Gradske vijećnice nisu došli bošnjački vijećnici iz Stranke demokratske akcije, SDP-a BiH i Stranke za BiH protiveći se što je prije nekoliko dana postavljen stećak na mjestu gdje je nakon rata podignut križ u spomen sjećanja na poginule pripadnike HVO-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene