Svećenik, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)
Svećenik, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Pripadnici policije Hercegovačko-neretvanske županije počeli su istragu protiv svećenika fra Kornelija Kordića zbog navodnog seksualnog zlostavljanja nekadašnjih malodobnih štićenica Obiteljskog centra Sveti Ivan Pavao II. nedaleko Čitluka, potvrdio je u utorak MUP Hercegovačko-neretvanske županije.


Kako je potvrdila policija, ispitani su prvi svjedoci po prijavi koju je uputila Franjevačka provincija u Mostaru.

Vezani članci Princ Andrew (Foto: Profimedia) Otkriveni šokantni detalji pedofilske afere princa Andrewa: "Bilo je odvratno. Brzo je završio..." Princ Andrew (Foto: Getty Images) Sve glasnije optužbe protiv razvratnog princa: "Morala sam spavati s njim. Bilo mi je 17"

Inspektori su u Centru Ivan Pavao II. razgovarali s nekoliko osoba te se istraga nastavlja, nakon što je portal Novosti objavio svjedočenje neimenovanih djevojaka koje tvrde da su u razdoblju od 2000. do 2014. godine bile žrtve danas 83-godišnjeg fra Kordića.

U međuvremenu je sedam djevojaka, bivših štićenica istoga doma, javno stalo u njegovu obranu tvrdeći da se protiv njega iznose "besramne optužbe".

Ovaj franjevac i dugogodišnji ugledni svećenik u Čitluku odbacio je, u intervju koji je u utorak objavljen u Mostaru, sve optužbe, tvrdeći da nikada nije dirao djevojčice po intimnim dijelovima tijela. Rekao je da podržava istragu koja je pokrenuta, ustvrdivši da nema što skrivati.

Po njegovim riječima, kroz centar, koji je utemeljen u ratu 1994. godine, prošlo je više od 500 nezbrinute djece o kojima se skrbilo uz pomoć donatora. (Hina)