Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija tretira bivšeg agenta KGB-a Andreja Lugovoja, čovjeka koji je trenutačno u središtu diplomatske krize Moskve i Londona, kao jednog od osumnjičenika u aferi trovanja bivšeg agenta Aleksandra Litvinjenka, rekao je glasnogovornik Kremlja.


Velika Britanija sa svoje strane Lugovoja smatra glavnim osumnjičenikom za trovanje i smrt Aleksandra Litvinjenka, bivšeg ruskog agenta i kritičara Kremlja, koji je umro prošle godine u Londonu.

Vezani članci Slika nije dostupna Rice: Moskva bi trebala udovoljiti britanskom zahtjevu za izručenje Slika nije dostupna Zaoštrava se diplomatski rat Rusije i Britanije

"Smatramo ga jednim od osumnjičenika", izjavio je glasnogovornik Dmitri Peskov o Lugovoju. "Ruski istražitelji "provjeravaju sve tragove u toj aferi i vode istragu o njemu", dodao je.

Nakon što je Moskva odbila izručiti Lugovoja, Velika Britanija je protjerala četiri ruska diplomata, na što je Rusija odgovorila sličnim mjerama.

Moskva već dugo čeka detaljne argumente Londona o Lugovojevoj krivnji, a dobila je samo dokument u kojem piše da su utvrdili njegovu odgovornost, ali bez argumenata, nastavio je Peskov.

Rusija tvrdi da je spremna suditi Lugovoju ako Britanci dokažu njegovu krivnju, ali ga odbija izručiti pozivajući se na ruski ustav koji brani izručenja ruskih državljana.