Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskovski sud odobrio uhićenje Frenkela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskovski je sud službeno odobrio uhićenje bivšeg čelnika jedne privatne banke kojeg tužitelji sumnjiče da je naručio ubojstvo viceguvernera Središnje banke Rusije Andreja Kozlova u rujnu 2006. godine.

Policija je uhitila 35-godišnjeg Alekseja Frenkela u četvrtak. On je bio predsjednik privatne banke čije je zatvaranje svojevremeno naredio Kozlov, koji je tri mjeseca nakon toga ubijen na jednom moskovskom parkiralištu.

Pročitajte i ovo Novac - 1 "Upali smo u ralje" Bankar osumnjičen za potkradanje klijenata. Malo po malo - u 20 godina im uzeo milijune. Otkrili ga sasvim slučajno Slika nije dostupna 1998. ranjen u vrat Dvaput pucali u njega: Tko je bio bankar koji je ubijen u sačekuši prije 20 godina?

Frenkel je u petak, po završetku kratkog saslušanja pred sudom, oštro prosvjedovao tvrdeći kako je nevin.

"Frenkel će biti službeno optužen 17. rujna i nakon toga ćemo moći pročitati službene dokumente", rekao je njegov odvjetnik Igor Trunov, a prenijele su ruske novinske agencije.

Kozlov, koji je pokrenuo oštru kampanju nastojeći se obračunati s pranjem novca u ruskom bankovnom sustavu, ubijen je 13. rujna iz zasjede na parkiralištu ispred sportskog kompleksa Spartak u Moskvi nakon sudjelovanja u prijateljskoj nogometnoj utakmici između službenika Središnje banke i službenika drugih banaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene