Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznimna prigoda

Moore: Ulazak Hrvatske u EU povijesno važan za BiH i regiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik visokog međunarodnog predstavnika Roderick Moore izjavio je da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju biti iznimno značajan za BiH ocjenjujući to iznimnom prigodom za ovu državu.

'Iznimno je značajno za BiH, kao i za ostatak regije da Hrvatska uđe u Europsku uniju. To je povijesno značajan napredak koji će imati iznimno pozitivan utjecaj na BiH', rekao je Moore za medije u Mostaru.  Dodao je da je ulazak Hrvatske u EU prigoda i za vlasti u Bosni i Hercegovini te da očekuje snažnu potporu Zagreba na tome putu. 'To je i prigoda za BiH. Siguran sam da će Hrvatska kao članica EU biti od velike potpore BiH', dodao je američki diplomat.

>> Sorensen: BiH mora ubrzati pripreme za ulazak Hrvatske u EU

Po njegovim riječima, očekuju se poteškoće u trgovinskim odnosima između dviju zemalja u početkome razdoblju 'zbog slabe pripreme BiH za hrvatski ulazak u EU'. Moore očekuje da će Europska unija pomoći kako bi se prebrodilo to početno razdoblje.

Posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen pozvao je vlasti te zemlje da ubrzaju pripreme za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, najavljen za 1. srpnja 2013. godine, kako bi mogli nastaviti izvoz svojih prizvoda i trgovinske odnose s Unijom i nakon toga datuma. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene