Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinjavajuća poruka iz Južne Koreje

"Sjevernokorejski nuklearni arsenal previše je razvijen da bi ga se moglo brzo uništiti"

Sjeverna Koreja, ilustracija (Foto: AFP)
Sjeverna Koreja, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjeverna Koreja poručila je prošli tjedan da se ne protivi dijalogu, ali i da nikada neće na pregovarati o svojim najvišim interesima i sigurnosti svojeg naroda.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in rekao je u utorak da Sjevernoj Koreji neće biti lako uništiti svoj nuklearni arsenal brzo, čak i kada bi to željela, s obzirom na to da je jako razvijen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Ilustracija Pokazivanje snage Sjeverna Koreja ne miruje: Isprobali su još jedno oružje

Govoreći novinarima na Filipinima, Moon je rekao da bi se, kad bi Sjeverna Koreja pristala na pregovore, oni mogli voditi tako da sve opcije budu otvorene.

"Ako počnu pregovori o rješavanju sjevernokorejskog nuklearnog pitanja, mislim da će realno biti teško da ona posve uništi svoje nuklearne kapacitete jer su njezini nuklearni i projektilni arsenali u razvijenoj fazi", rekao je.

"Kada bi se to dogodilo, sjevernokorejski nuklearni program trebalo bi suspendirati, a pregovori bi se mogli voditi o potpunoj denuklearizaciji."

Sjeverna Koreja poručila je prošli tjedan da se ne protivi dijalogu, ali i da nikada neće na pregovarati o svojim najvišim interesima i sigurnosti svojeg naroda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene