Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje problema Hrvata

Moon: Nužan ustavni preustroj Federacije BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini Patrick Moon izjavio je kako je nužno reformirati Federaciju BiH ukoliko se želi osigurati pravedna pozicija Hrvata u tom bosanskohercegovačkom entitetu.

'Svaki političar u Federaciji BiH s kojim sam razgovarao suglasio se da federalni ustav treba reformirati kako bi se osigurala bolja vladavina i zastupljenost svih građana', kazao je veleposlanik Moon kako ga u petak citira sarajevsko 'Oslobođenje'.

Pojasnio je kako je ustavna reforma nužna i da bi se riješili problemi Hrvata ali je istaknuo kako bi treći entitet bio korak u pogrešnom pravcu.

'Budućnost mora osigurati suvremeniju i učinkovitiju BiH spremnu za potpunu integraciju u Europu a treći entitet je u potpunosti korak u pogrešnom pravcu', kazao je Moon.

Istaknuo je kako SAD trenutačno aktivno rade na 'promoviranju promjene ustava FBiH'. 'Držimo kako je to najpotrebnije u ovom trenutku kada je riječ o osiguranju učinkovitije vlasti koja manje košta i o osiguranju prava Hrvata u FBiH', pojasnio je američki veleposlanik. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Izraelu - 1 Velika kriza FOTO Veliki crni oglasi prekrili naslovnice: Prosvjednici se sukobili s policijom, priključuju im se rezervisti i liječnici Milorad Dodik Stigao brzi odgovor Nakon Dodikovog udara na Ustavni sud BiH stigla pljuska iz EU: "Prekid suradnje je za žaljenje"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene