Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za tri stupnja

Moody's Španjolskoj snizio rejting na korak do 'smeća'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski državni dug dosegnuo je novi rekord zbog čega zajmodavci zahtijevaju višu kamatnu stopu.

Agencija za kreditni rejting Moody's snizila je rejting Španjolske s razine A3 na razinu Baa3 odnosno snizila ga je za tri stupnja i dovela korak iznad razine "smeća", javlja BBC.

Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Marko Primorac BBB+ uz pozitivne izglede Plenković trlja ruke: Fitch potvrdio dosad najviši kreditni rejting Hrvatske

>> 'Bliži se kraj ovakvoj Europi'

Dodatna sniženja Španjolska može očekivati u naredna tri mjeseca, a za sve Španjolska uvelike može zahvaliti paketu pomoći koji je dogovorila s eurozonom jer je prirast na 10-godišnje obveznice narastao na sedam posto što odnosno dosegao je razinu za koju mnogi analitičari tvrde kako je dugoročno neodrživa. Tijekom vikenda Španjolska se s ostalim zemljama članicama eurozone dogovorila za posudbu 100 milijardi eura za potrebe spašavanja državnih banaka. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene