Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši vođa bosanskih Srba, Momčilo Krajišnik, kaznu izdržava među ubojicama djece i teoristima.


Krajišnik, osuđen na haaškom sudu (ICTY) za zločine protiv čovječnosti, nalazi se na izdržavanju kazne u britanskom zatvoru kojeg popularno zovu Palača čudovišta, piše britanski list Daily Express. Šezdesetčetverogodišnji Krajišnik će 20-godišnju kaznu služiti u Wakefieldu, zajedno s ubojicama djece Royom Whitingom i Robertom Blackom. Prema europskom sporazumu, bivši predsjednik parlamenta bosanskih Srba stavljen je u ćeliju u D krilu zatvora u Sjevernom Yorkshireu prije dva tjedna. Nalazi se nasuprot Whitingove ćelije, ubojice školarke Sarah Payne, navodi list.

U D krilu se nalazi i muslimanski zatvorenici, no islamski teroristi su premješteni u druga krila. Krajišnik je, naime, osuđen zbog progona i deportacije nesrpskog stanovništa, uglavnom muslimana, pa je stražarima dat naputak da se pobrinu da Krajišnik ne izazove rasnu mržnju, dodaje se u članku. Izvor u zatvoru je rekao da Krajišnik većinu vremena provodi čitajući, a da izlazi iz ćelije samo po hranu. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog težine zločina: ICTY odbio ranije pustiti Krajišnika Slika nije dostupna Krajišnik traži puštanje na slobodu