Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među ubojicama djece i teroristima

Momčilo Krajišnik kaznu izdržava u 'Palači čudovišta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vođa bosanskih Srba, Momčilo Krajišnik, kaznu izdržava među ubojicama djece i teoristima.

Krajišnik, osuđen na haaškom sudu (ICTY) za zločine protiv čovječnosti, nalazi se na izdržavanju kazne u britanskom zatvoru kojeg popularno zovu Palača čudovišta, piše britanski list Daily Express. Šezdesetčetverogodišnji Krajišnik će 20-godišnju kaznu služiti u Wakefieldu, zajedno s ubojicama djece Royom Whitingom i Robertom Blackom. Prema europskom sporazumu, bivši predsjednik parlamenta bosanskih Srba stavljen je u ćeliju u D krilu zatvora u Sjevernom Yorkshireu prije dva tjedna. Nalazi se nasuprot Whitingove ćelije, ubojice školarke Sarah Payne, navodi list.

Pročitajte i ovo Talijanska granica Balkanska ruta Italija donijela važnu odluku koja bi mogla utjecati i na Hrvatsku Specijalci u akciji Privedeni ekstremisti VIDEO Racije u 37 turskih gradova i pokrajina! Pogledajte specijalce u akciji, uhićeno 189 osoba

U D krilu se nalazi i muslimanski zatvorenici, no islamski teroristi su premješteni u druga krila. Krajišnik je, naime, osuđen zbog progona i deportacije nesrpskog stanovništa, uglavnom muslimana, pa je stražarima dat naputak da se pobrinu da Krajišnik ne izazove rasnu mržnju, dodaje se u članku. Izvor u zatvoru je rekao da Krajišnik većinu vremena provodi čitajući, a da izlazi iz ćelije samo po hranu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene