Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sudske odluke

Molotovljevim koktelima na crkve zbog uporabe naziva 'Alah'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na tri malezijske kršćanske crkve u nedjelju su bačeni molotovljevi kokteli, a četvrta crkva u istome gradu zalivena je crnom bojom, što je zadnji u nizu napada na kršćanske crkve nakon sudske odluke kojom se nemuslimanima dopušta korištenje naziva 'Alah' za Boga.

Unatoč napadima, nekoliko tisuća kršćana diljem zemlje danas je prisustvovalo nedjeljnim obredima. Šef policije Zulkifli Abdulah u nedjelju ujutro je izjavio kako su molotovljevi kokteli bačeni na crkvu Svih Svetih u gradu Taipingu, a svećenik David Lourdes je kazao kako je razbijena boca u kojoj se nalazio kerozin pronađena pokraj katoličke crkve Svetog Ljudevita u istome gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nestašna braća Dječaci od 3 i 6 godina ukrali roditeljima auto, a ono što su napravili policiju je ostavilo u šoku Ilustracija Malezijska policija na nogama Prolaznik pronašao putnu torbu na autobusnoj stanici, kada ju je otvorio, uslijedio je šok

Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Hishamudin Husein kazao je kako je na sličan način napadnuta i crkva u gradu Miri na Borneu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene