Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka stradalog Britanca

'Moj sin nije skočio, pao je s dubrovačke litice zbog velikih vrućina'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski student Luke Sheppard (23) koji je u nedjelju zbog dehidracije uslijed velikih vrućina pao sa stijene pokraj Dubrovnika bit će prevezen u Veliku Britaniju na daljnje liječenje.

Luke i nekoliko prijatelja biciklima su krenuli iz Župe Dubrovačke prema Vidikovcu iznad Dubrovnika. Taj je dan bilo gotovo 40 stupnjeva. Luke i njegov prijatelj iz djetinjstva Geoffrey Haggar (22) su zastali jer Britancu nije bilo dobro, a ostali su nastavili dalje.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Paula Klaić Saulačić i Vice Oršulić Za Dnevnik Nove TV Šef uprave HEP-a o tragediji u hidroelektrani: "Ovo je dan dubokog pijeteta za sve nas"

23-godišnjak se u jednom trenutku počeo gušiti. Potom je izgubio svijest i pao sa zida u Draču s visine oko 7 metara. Geoffrey nijeoklijevao ni trenutka. Spustio se niz liticu kako bi pomogao dugogodišnjem prijatelju, ispričala je za Daily Mail Lukeova 57-godišnja majka Linda.

'Spustio se dolje zajedno s lokalnim trgovce i vidio da se Luke guši vlastitim jezikom. Obojica su mu vadila jezik iz usta kako bi mogao disati i tako mu spasili život', ispričala je majka stradalog.

'Geoffrey i Luke su prijatelji iz djetinjstva. Živimo jedni preko puta drugih. Išli su zajedno u školu, zajedno na praznike, uvijek su se vozili na biciklima. Put u Hrvatsku planirali su mjesecima s još petoricom prijatelja', dodala je.

Taj dan kada je Luke pao vozili su se biciklima oko dva sata.

'Liječnici misle kako je do nesreće došlo zbog nesnosnih vrućina i pomanjkanja tekućine. Mislim da je stao da skine kacigu i jednostavno se onesvijestio i pao preko ruba. Srećom, pad mu je ublažio grm pa je zadobio samo masnice i ogrebotine. No, još je na intenzivnoj njezi zbog dehidracije'. 

Luke je Hitnom pomoći prevezen u dubrovačku Opću bolnicu gdje je pao u komu. Njegov otac Clive (58) i brat Matthew (28) odmah su otišli u Dubrovnik očekujući najgore. Majka Linda bila je prebolesna za naporan put i ostala je kod kuće s najmlađim sinom Joshuom (18) čekajući vijesti iz Hrvatske. Luke se srećom, dovoljno oporavio da prepozna obitelj. Najgore je prošlo no čeka ga daljnje liječenje u Britaniji jer mu je uslijed teške dehidracije oštećena jetra.

'Radimo na tome da organiziramo njegov povratak u Britaniju kako bi ovdje mogao nastaviti liječenje', kazala je Linda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene