Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trend najpopularnijeg muškog imena u glavnom norveškom gradu Oslu se promijenio. Ime Mohammed je najpopularnije ime u gradu po prvi puta u njegovoj povijesti.


Istraživanje koje je provela Statistisk Sentralbyrå - SSB, javna ustanova koja provodi statistička istraživanja u Norveškoj, pobrojala je žitelje Osla te otkrila koja imena prevladavaju u norveškoj prijestolnici.

Vezani članci Erna Solberg Možete li zamisliti ovo u Hrvatskoj? Inače za to ne kažnjavaju građane, ali su premijerku opalili po džepu Oslo: Karl Johans gate (Foto: VISITOSLO/Tord Baklund) Zašto u Oslu nestaju benzinske postaje, a autobusi voze na izmet?

Ukupno 4.801 muških žitelja Osla nosi ime Mohammed ili njegove varijacije. Na drugom mjestu su imena Jan (4.667) i Per (4.155). "Ovo su uzbudljivi podaci", zaključio je Jørgen Ouren za NRK, a prenosi The Local.

Mohammed je već i četvrtu godinu za redom prvo na listi imena novorođenih beba u Oslu, ali je ovo prvi put da je izbilo na prvo mjesto imena svih muških žitelja u tom gradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook