Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neučinkovitost službi

Sud bi se mogao opet baviti otmicom Natasche Kampusch

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje za otmicu Natasche Kampusch moglo bi se ponoviti jer se protiv pet državnih tužitelja pokrenuo postupak kojim ih se optužuje za zlouporabu dužnosti.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz Proglašen krivim Novi problemi bivšeg austrijskog kancelara: Sebastian Kurz osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari

Državni tužitelji se sumnjiče da nisu uzeli u obzir svjedočenja 12-godišnje djevojčice koja je u čak šest navrata tvrdila kako je na dan otmice vidjela bijeli kombi. Isto tako, bivši zapovjednik policijske jedinice za istraživanje uz pomoć pasa, nedugo nakon otmice sugerirao je kako bi trebalo istražiti Wolfganga Priklopila, Nataschin otmičar. Policajac je još tada upozorio kako bi Priklopil mogao imati 'tendencije k maloj djeci', ali njegove tvrdnje nikada nisu bile ozbiljno shvaćene ni istražene, donosi Australian Independent.

>> Natascha Kampusch tuži Austriju jer su je mogli spasiti?

>> Knjiga N. Kampusch u rekordnom roku postala hit

Ukoliko se dokaže kako još uvijek postoje otvorena pitanja u radu istražitelja u slučaju koji je uznemirio cijelu Austriju, moglo bi se ići na novo suđenje. Čelnici nekih stranaka savjetovali su Nataschi Kampusch da treba tužiti Republiku Austriju i tražiti odštetu radi neučinkovitosti policije, tužiteljstva i drugih službi. Ukoliko do tužbe dođe, odštetni zahtjev mogao bi iznositi najmanje 2 milijuna eura.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene