Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje za otmicu Natasche Kampusch moglo bi se ponoviti jer se protiv pet državnih tužitelja pokrenuo postupak kojim ih se optužuje za zlouporabu dužnosti.


Državni tužitelji se sumnjiče da nisu uzeli u obzir svjedočenja 12-godišnje djevojčice koja je u čak šest navrata tvrdila kako je na dan otmice vidjela bijeli kombi. Isto tako, bivši zapovjednik policijske jedinice za istraživanje uz pomoć pasa, nedugo nakon otmice sugerirao je kako bi trebalo istražiti Wolfganga Priklopila, Nataschin otmičar. Policajac je još tada upozorio kako bi Priklopil mogao imati 'tendencije k maloj djeci', ali njegove tvrdnje nikada nisu bile ozbiljno shvaćene ni istražene, donosi Australian Independent.

Vezani članci Koronavirus u Pragu, Češka Češka produljila izvanredno stanje za još dva tjedna. U Beču dijele testove, bez negativnog rezultata nema ni u trgovinu Koronavirus na ulicama Budimpešte Zemlje u EU zatvaraju rizična područja, Belgija ide u jednomjesečni strogi lockdown: "Suočavamo se s trećim valom"

>> Natascha Kampusch tuži Austriju jer su je mogli spasiti?

>> Knjiga N. Kampusch u rekordnom roku postala hit

Ukoliko se dokaže kako još uvijek postoje otvorena pitanja u radu istražitelja u slučaju koji je uznemirio cijelu Austriju, moglo bi se ići na novo suđenje. Čelnici nekih stranaka savjetovali su Nataschi Kampusch da treba tužiti Republiku Austriju i tražiti odštetu radi neučinkovitosti policije, tužiteljstva i drugih službi. Ukoliko do tužbe dođe, odštetni zahtjev mogao bi iznositi najmanje 2 milijuna eura.