Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Memoari u prodaji

Knjiga N. Kampusch u rekordnom roku postala hit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natascha Kampusch objavila je memoare u kojima opisuje osam i pol godina provedenih u rukama otmičara Volfganga Priklopila.

Njezin je slučaj užasnuo Austrijance i privukao pozornost svjetske javnosti. Naslov memoara je '3.096 dana', a knjiga koja opisuje osam i pol godina zatočeništva, seksualnog i psihičkog zlostavljanja odmah je postala hit. 'Veoma dobro se prodaje, naručili smo mnogo primjeraka. Prodajemo ih izravno s palete, a već nam je druga dostavljena,' rekao je prodavač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Memoari bivšeg ministra Gates: Obama nije vjerovao u vlastitu strategiju Slika nije dostupna 'Oni su me stvorili' OTKRILA DETALJE: Kći afričkog diktatora odgajana u Sjevernoj Koreji

Kampusch je oteta na putu do škole kada joj je bilo deset godina. Wolfgang Priklopil zatočio ju je u podrumu svoje kuće nedaleko od Beča. Prve godine zatočeništva preživjela je tražeći da joj otmičar čita priče za laku noć. U knjizi se prisjeća kako ju je izgladnjivao, tukao te prisiljavao da polugola čisti kuću nazivajući je ropkinjom. Priklopila opisuje kao paranoičnog, nepredvidljivog i opsjednutog čistoćom.

>> Kampusch u autobiografiji detaljno opisuje patnje

Jedan kupac knjige rekao je da ga zanima kako se Natascha osjećala tijekom zatočeništva, dok je pokušavala pobjeći i zašto nije mogla. Kampusch je iz zatočeništva pobjegla prije četiri godine, a priliku je iskoristila kada je Priklopilu telefonski poziv odvukao pozornost dok je čistila automobil. Nekoliko sati poslije Priklopil je počinio samoubojstvo.

'Mislim da njezina spretnost i interes za svijet fasciniraju nakon 3.096 dana zatočeništva. Ali također mislim da bi tome jednog dana trebao doći kraj. Ovu priču ne bi trebalo razvlačiti dok ne postane ostarjela umirovljenica. U nekom trenutku mora završiti,' rekao je jedan kupac knjige. Kampuch zaključuje da tek s posljednjim redovima knjige može podvući crtu i reći da je slobodna. Ipak, tu priči nije kraj. Premijera filma o njezinom zatočeništvu trebala bi biti za dvije godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene